Birçok kişinin en çok üzerinde durduğu konulardan biri diş sağlığıdır. Sindirim sisteminin ilk ve en önemli noktalarından olan dişlerin sağlıklı olması, sindirimin düzgün olmasının yanı sıra insan sağlığı açısından da son derece önemlidir. Bu çerçevede diş sağlığı kapsamında uygulanan diş temizliği işlemleri diş taşı temizliği ve diş cilası olmak üzere iki şekilde uygulanır. Bu yöntemlerle birlikte dişlerde zaman içerisinde biriken diş plakları ve diş taşları temizlenerek daha ferah ve sağlıklı dişlere kavuşmak mümkün hale gelir.
Diş taşı temizliği diş temizliğinde en çok bilinen yöntemdir. Ancak dişlerin cilalanması da en az diş taşı temizliği kadar etkili ve bilinen bir yöntem olur. Bu çerçevede diş cilalama yöntemi olarak bilinen diş temizliği uzman diş hekimlerimiz tarafından yapılır. Bununla birlikte diş cilası halk arasında çok duyulmamış bir kavramdır.
Dişlere yapılan cila onların daha temiz ve bakımlı görünmesi açısından önemli bir tedavidir. Dişte siyah leke veya benzeri problemler insanlarda psikolojik sorunlara neden olabilir. Bu sebeple de daha lekeler oluşmadan bu konuda gerekli önlemleri almak önemlidir.
Diş Cilası Nedir?
Diş temizliği için tercih edilen cilalama yöntemi, dişlerin çiğneyici yönlerine akışkan bir dolgu maddesinin uygulanmasıdır. Bu bağlamda birçok kişi tarafından merak edilen diş cilası nedir sorusu bu şekilde cevap bulmuş olur. Dişlere yapılan cila uygulaması dişlerin üzerine uygulansa da dişlerin üzerinde herhangi bir aşınma problemi yaşanmaz. Sadece dişin çiğneyici yüzeyindeki bölgeyi kaplayarak bu noktada diş taşı ve bakteri birikmesinin önlenmesini sağlar.
Bu sayede diş polisaj uygulamasıyla dişlerde oluşacak çürüklerin de önüne geçilmiş olur. Özellikle hassas dişler için tercih edilen bu yöntem, dişlerde oluşacak çürükler için uygulanır. Diğer taraftan dişçilerin kullandığı diş cilası diş ve insan sağlığı açısından her hangi bir olumsuzluk meydana getirmez. Bu bağlamda gönül rahatlığı ile ilgili dişlere uygulanabilir.
Diş Cilası Ne İşe Yarar?
Bazı durumlarda diş taşı temizliği yaptıranlar, dişlerini sağlam bir şekilde temizletmiş olsalar da ilerleyen zamanlarda tekrardan dişlerde diş taşı ve bakterilerin biriktiği görülür. Bu sebeple de tekrar diş taşı temizliği yaptırma ihtiyacı meydana çıkar. Ancak dişlere yapılan cilalama işlemi, dişlerin yüzeyindeki pürüzsüzlüğü koruduğu gibi diş yüzeylerinde bakteri ve diş taşı birikimini önler. Bu sayede de dişlerin çürümesinin önüne geçilmiş olur.
Birçok kişinin merak ettiği polisaj nedir diş temizliği uygulaması olarak ön plana çıkar. Dişlerin parlak ve canlı görünmesini, sağlık açısında daha sağlam dişlere sahip olunmasını ve ağız kokusunun önemli ölçüde azalmasını sağlar. Bu sebeple diş hekimlerimize danışılarak dişler için cilalama işlemi yaptırmak diş sağlığı açısından önem arz eder.
Polisaj (Diş Cilası) Nasıl Yapılır?
Diş temizliğinde en çok merak edilen konuların başında diş cilası nasıl yapılır sorusu gelir. Polisaj olarak da adlandırılan yöntem uzman diş hekimlerimiz tarafından hastaya özel olarak uygulanır. Cilalama işlemine geçmeden önce dişlerin temizliği oldukça önemlidir. Çünkü bu işleme başlamadan önce dişlerin bakterilerden ve diş taşlarından temizlenmiş olması gerekir. Bu yüzden de diş hekimlerimiz ilk olarak cilalama işleminden önce diş taşı temizliği yaparlar.
Dişler için özel cilalama materyalleri kullanılır. Diş hekimi her dişin üzerinden bu özel maddeyle birlikte elektrikli diş fırçası kullanarak geçer. Yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar süren diş cilası işlemi bu şekilde tamamlanmış olur.
Polisaj nasıl yapılır sorusu cevaplanırken şunları da belirtmek gerekir. Dişlere yapılan cilalama işleminde özel pasta cilaları kullanılır. Evlerde kullanılan diş fırçalarına benzer bir fırçayla diş lekeleri, bakteriler ve diş üzerine dışardan yapışan maddeler temizlenir. Ancak cilalama işlemi çoğu zaman kaplama diş temizliği ile karşılaştırılır. İkisi birbirinden farklı işlemlerdir. Tuzla diş hekimi tarafından bu hizmeti en kaliteli biçimde almak mümkündür.
Diş Cilasının Ağız Kokusuna Etkisi
Diş sağlığı açısından son derece önemli olan konulardan biri de ağız kokusudur. Diş bakımının düzenli olarak yapılmadığı durumlarda ağızda oluşan diş taşı, bakteri ve plaklar ağır bir ağız kokusunun oluşmasına sebebiyet verir. Bu çerçevede diş taşı temizliği ne sıklıkla yapılmalı konusunda bilgi sahibi olmak ağız kokusunun önüne geçmek için de son derece önemlidir. Diğer taraftan evde diş cilası yaparak diş temizliği yapmak isteyenler hekimler tarafından yapılan cilalama uygulamaları kadar verim alamıyorlar.
Dişlere yapılan cila uygulaması dişlerde plak birikimini azaltır. Bu sayede bu çerçevede ağız kokusu tamamen önlenmiş olur. Ağız kokusu problemi yaşayanlarda ise koku minimum seviyeye iner. Bu çerçevede sağlıklı dişlere sahip olmak için diş cilası fiyatları konusunda diş kliniklerinden bilgi almak mümkündür.
Diş Cilası Zararlı mı?
Diş temizliği konusunda en çok tercih edilen yöntem olan diş taşı temizliği gibi diş cilası yönteminin de herhangi bir zarar bulunmaz. Bu sebeple kaplama diş temizliği nasıl yapılır sorusunu soranlar için cilalama yönteminden söz etmek mümkün olur. Dişlere yapılan cilalama sadece dişlerin üzerini kaplayarak bakteri oluşumunu önler. Dolayısıyla diş cilası fiyatı hakkında net bir şey söylenemez.
Diş temizliği konusunda birçok kimse kaplama diş cilası nasıl yapılır konusunu da merak eder. Diş beyazlatma ve benzeri soruların en net cevaplarını diş kliniklerinden ve diş hekimlerinden almak mümkündür.