Sinüs Lifting
TÜM DİŞ SORUNLARINIZI
HEMEN ÇÖZELİM!
Hastalarımızın ihtiyaçlarını dinliyor en uygun steril ortamda birinci sınıf malzemelerle tedavilerini yapıyoruz.
Üst çene bölgesinde diş olmayan yerlere implant tedavisinin yapılması için kemik hacminin yetersiz oluşu sık karşılaşılan bir durum. Bölgede bulunan sinüslerin varlığı ve çene kemiklerinde mevcut olan yükseklik kaybı nedeniyle dişsiz olan yerdeki kemik hacmi sınırlanır.
Sinüsler burnun iki tarafında yer alan ve içleri hava dolu olan boşluklardır. Bu boşluklar, üst çenede yer alan eksik dişlere uygulanacak olan implantı etkiler. Sinüsler üstteki çeneye yakınsa ve implant tedavisi için daha çok kemiğe gerek varsa sinüs lifting (sinüs kaldırma ameliyatı) işlemi yapılır.
Bu bölgede bulunan çene kemiği diğer bölgeye oranla daha incedir. Bu yüzden ilk aşamada implant tedavisi için gerekli kemik hacmi olmayabilir. Ancak bu sınırlı bölgede ilave edilecek bir kemiğe yer açılması için sinüs zarı üste doğru hareket ettirilir. Bu tedaviye sinüs kaldırma tedavisi denir. Sinüs tabanının değişik tekniklerle kaldırılarak var olan kemik hacminin arttırılmasını sağlar. Bu uygulama sonrasında güçlü ve sağlıklı kemik elde edilir.
Sinüs lifting tedavilerinde test edilen ve başarılı olan yöntemler kullanılır. Bu uygulamaya başlamadan önce diş hekimlerimiz tarafından radyografik muayene ve klinik muayene yapılır. Radyografik görüntüden gerekli olan kemik miktarları milimetrik hesaplanır ve bu duruma göre sinüs lifting uygulaması yapılır. Tedaviye başlamadan implantın yeri ve boyutu belirlenir. Bu işlem diş, ağız ve çene cerrahı tarafından kliniğimizde lokal anestezi ile yapılır.
Uygulamadan önce belirlenen alanda diş eti boyunca kesi yapılır ve kemiğin görünmesi sağlanır. Var olan kemik miktarına bakılarak kapalı ya da açık teknik olarak isimlendirilen uygulama ile sinüs litting işlemi yapılır. İşlem esnasında alana PRF, kemik tozu gibi değişik biyomateryaller uygulanır ve böylece kemik miktarını arttırarak iyileştirmeyi hızlandırmak hedeflenir. İşlemde kullanılan materyal miktarı kişiye göre değişse de sinüs yerine geçecek kemiği desteklemek için önem kaydeder. İşlemin kemiği büyütme bölümü burada araya girer. Aynı seansta hastamıza implant tedavisi yapılabilir. Ama implantın üstünde bulunan protez için ortalama 3 ay kadar beklenmesi gerekir. İşlem sonrasında dikiş atılır ve alan kapatılır. Hastamıza ağrı kesicilerin yanı sıra antibiyotik reçete edilir. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek ve diş ve ağız sağlığı problemlerinizi çözmek için bizi her zaman arayabilirsiniz.
Sinüs Lifting Ameliyatı Kimler İçin Gereklidir?
Üst çenede diş eksiği olan hastalarımıza implant tedavisinden önce bu tedavi işleminin gerekli olmasının birkaç sebebi bulunur.
- İmplant için üst çenede bulunan kemik yüksekliği yeterli olmuyorsa,
- Sinüs tabanı üst çeneye gerekenden çok yakınsa,
- Sinüs sarkması belirtileri yaşanıyorsa, şeklinde sıralanabilir.
Sinüs Lifting Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Sinüs lifting operasyonu lokal anestezi ile standart diş koltuklarında yapılmakta olan cerrahi bir müdahaledir. Dişte sinüs nedir, sorusunun cevabı ise şu şekildedir: Sinüs bölgesi istenen duruma kaldırılır ve o alanda ağız içinde açılmakta olan bir pencere vasıtası ile ulaşılır bir hale getirilir. Sinüsün içini kaplamakta olan sinüs membranı yükseltilir ve altta bulunan kemikle arasına kemik tozu konur. Daha sonra işlem yapılan bu alan dikişle kapatılır.
Ağrılı ve acılı olduğu düşünülmekte olan bu tedavi esnasında rahat olmalısınız. Ancak bilmelisiniz ki bu işlemle sinüs zarına ve sinüs kemiğine giriş yapılır. Sinüslerin ortadan kaldırılması için kesiler atılır. Bu işlem sırasında hastalarımızın ağrı ve acı hissetmemeleri için genel anestezi ya da lokal anestezi yapılır. Bu nedenle hastalarımız hiçbir acı hissetmeden çok konforlu bir biçimde operasyonu geçirir.
Kaç Tür Sinüs Kaldırma (Sinüs Lifting) Ameliyatı Vardır?
Sinüs lifting operasyonu yapmanın farklı yolları bulunur. Her şey altında bulunan kemiği ortaya çıkarmak için diş eti hattı boyunca kesi atmakla başlar. Sinüs boşluğunu meydana çıkarmak için yukarıya doğru iter. Zar kaldırılarak altında bulunan kemik greft granürü ile doldurulur. Sonrasında diş etinin dokusu yeniden birbirine dikilir. Bu işlem kapalı ve açık sinüs kaldırma olarak iki şekilde uygulanır. Aşama aşama yapılan sinüs kaldırma işlemi uygulama yapılacak tedavi tespitinden sonra başlar. Sinüs kaldırma tedavisi göz korkutsa da çok rahat ve endişe duyulmaması gereken bir işlemdir.
Tedavinin mümkün olduğu her alan için sinüs kaldırma işlemi yapılır. Çene yapısına göre aşamalar daha yavaş ya da daha hızlı ilerleyebilir. Bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterir.
-
Açık Sinüs Kaldırma Tekniği
Açık yapılan operasyonda önce lokal anestezi yapılır. Açık sinüs lifting tekniğinde diş eti hattına kesi atılır. Sinüs alanı kaldırılırken açılmış olan boşluğa da kemik tozu konur. Ardından kesi atılan bölüm dikişle kapatılır.
-
Kapalı Sinüs Kaldırma Tekniği
Kapalı sinüs lifting tekniğinde çene kemiğinde bulunan kemik yüksekliği 4 mm ya da daha azsa sinüs kaldırma işlemi yapılır. Lokal anestezi altında osteotom denmekte olan özel aletle sinüsün tabanı kırılır ve sinüs yükseltilir. Sonrasında bu boşluğa kemik tozu konur. Dişte sinüs açılması kapalı ve açık sinüs kaldırma teknikleri ile sonuçlanır.
Sinüs Lifting Operasyonu Zor mudur?
Sinüs lifting ameliyatı olanlar lokal anestezi alırlar. Ortalama 45 dakika sürer ve acısız bir işlemdir. Yeterli kemik hacmi varsa aynı seans implant uygulaması yapılır, bu işlemde yaklaşık 15 dakika sürer. Sinüs lifting ameliyatı zor olmayan bir operasyondur.
Sinüs Lifting Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Sinüs kaldırma operasyonu bir ila iki saat arasında olur. Operasyonun bitmesiyle iyileşme süresi, kemikleşmenin olması için 4 ya da 6 ay sürer. Bu zaman içinde hijyene çok dikkat edilir. Hijyene dikkat edilmesiyle iyileşme kısa sürede gerçekleşir. Sinüs lifting ameliyatı yaptıranlar sağlıklı bir yaşam ve gerekli tedbirlerle iyileşme zamanını daha da kısaltabilir. Her çene, ağız ve diş tedavisinden sonra kişiler bir beklenti içine girer. Ancak iyileşme zamanı ve ameliyatın etkilerine dair beklentide olunması doğaldır.
Bu işlem çok önemli bir ameliyat olduğu için sinüs kaldırma sonrasında o alanda ağrı, şişlik ve hafif bir kanama olabilir. Ancak bu tür durumlar her hastamızda olur, diye bir şey söz konusu olamaz. Her hastamız kendine özeldir ve çene yapısı kuvvetli olan hastalarımızda bu tür durumlar yaşanmaz. Çene yapıları ve kemik dokuları daha yavaş olan kişilerde bu tür durumlar görülebilir. Ameliyattan sonra o alana darbe almamak ve o alanı rahatsız edebilecek durumlardan kaçınmak da gerekir. Doktorlarımızın verdiği ilaçlar düzenli kullanılmalı ve bolca dinlenilmesi gerekir.
- Sinüs Lifting Sonrası Şişlik Ne Kadar Sürer?
Sinüs lifting ameliyatı lokal anestezi altında yapılır. İşlem yapılırken hasta ağrı duymaz. İşlemden sonra şişlik olması olağandır. Operasyonda meydana gelen şişlik 2 ila 3 gün sürer. Daha sonrasında da şişlik iner. Bu süre içerisinde doktorlarımızın reçete ettiği tüm ilaçlar düzenli şekilde kullanılması gerekir.
Sinüs Lifting Fiyatları Nasıldır?
Bütün diş tedavileri içinde implant fiyatları diğer uygulamalara göre daha yüksek bir seviyededir. Çünkü kullanılmakta olan malzemeler kaliteli ve pahalıdır. Bu nedenle sinüs lifting (sinüs kaldırma) ameliyatı yaptırmak isteyen ve daha sonra implant uygulamasına geçmeyi talep eden kişiler mutlaka detaylı bir araştırma yapmalıdır. Dişte sinüs tedavisi ve implant uygulaması klinikten kliniğe ve doktordan doktora değişkenlik gösterir. Sinüs lifting konusunda uygun fiyatlarımız ve ödeme seçeneklerimizle Dentasal olarak hastalarımıza gereken özeni gösteriyoruz. Sinüs lifting 2022 fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak için web sitemizde yer alan iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.
Bu sayfa içeriği yalnızca bilgilendirme amacı taşır. İçerikte tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.