İmplant Tedavisi (İmplantoloji)

TÜM DİŞ SORUNLARINIZI
HEMEN ÇÖZELİM!

Hastalarımızın ihtiyaçlarını dinliyor en uygun steril ortamda birinci sınıf malzemelerle tedavilerini yapıyoruz.

Diş Hekimi Köksal Seller

İmplant, fonksiyon eksikliğine neden olan ve farklı nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine konulmakta olan yapay diş köküne denir. Yapay olan bu diş kökü titanyum alaşımdan yapılan vidadır.

Bu yapay diş köklerinin temel amacı; eksik diş köklerinin yerini alır, kaybedilen diş ve ağız fonksiyonlarının işlevini yeniden kazandırır. Böylece kemik dokularına zarar verilmeksizin doğal diş yerine kullanılmakta olan yapay diş köküne sahip diş elde edilir.

Yapay diş kökü tedavisinin başarılı olması için kişinin çene yapısının iyi olması ve kemik gelişiminin tamamlanmış olması gerekir. Eğer kişinin çene kemiğinin gelişimi tamamlanmamışsa farklı ön tedavilerle bu problemin ortadan kalkması sağlanır ve yapay diş kökü tedavisine başlanır. Bütünüyle hareketli protez kullanmakta olan kişiler için de implant tedavisi mümkündür. Ayrıca ağız içinde diş olmadığı zaman da yapay diş kökü tedavisine başlanabilir. 

Çene kemiği kaynaklı engel bulunmadığında aynı gün, kemik oluşturulmasıyla yapay diş kökü tedavisi yapılır. Böylece hareketli olan protez kullanımı biter ve çok daha doğal gözükmekte olan ve çok kullanışlı dişlere sahip olunur. Kronik hastalıkları olan kişiler diş hekimlerimize bu konuda bilgi vermeli ve tedaviye başlamadan önce de doktoran izin almalıdır. Dentasel olarak implant gibi önemli tedavilerin yanında geniş diş ve ağız sağlığı tedavileri ile hizmetlerimizi sunuyoruz. 

İmplant Tedavisine Neden İhtiyaç Duyulur?

implant tedavisi

Farklı nedenlerle yerinde olmayan kaybedilen diş ya da dişlerin yerine ağız estetiğini sağlama ve çiğneme fonksiyonunu gerçekleştirmek için implant tedavisine ihtiyaç duyulur. Çenede bulunan diş eksiğinin giderilmesi amacıyla köprü yapıldığında diş törpülendiği için küçülür. Bu durum dişin ömrünü kısaltır. Böyle bir durumda uzun ömürlü bir kullanım için yapay diş kökü uygulaması daha sağlıklı bir tercihtir. Dentasel ailesi olarak bu hizmeti ve daha fazlasını en iyi biçimde sizlere sunmak için sürekli kendimizi yeniliyoruz. 

Kimler İmplant Yaptırmalıdır?

Diş ve ağız tedavisinin en bilindik tekniklerinden birisi olan yapay diş kökü uygulaması birden çok diş ya da tüm dişlerin olmadığı durumda yapılır. Çene kemiğine uygulanmakta olan yapay diş kökü titanyum kaynaklıdır. Bu tedaviyi yaptıranlar yaptıranlar kemik gelişimini tamamlamalı, genç yaşta implant yaptırma isteğinde olan kişiler ise 18 yaşını doldurmalı ve herhangi bir sağlık sorununa sahip olmamalıdır. Şu kişiler yapay diş kökü yaptırabilir:

  • Sadece bir dişi olmayanlar
  • Ağzında tam ya da kısmi dişi olanlar
  • Farklı nedenlerle ya da travma kaynaklı diş kayıpları yaşamış olanlar
  • Yüz ve çene kusuruna sahip olanlar
  • Eriyen çene kemiği sorunu olanlar
  • Ağzında hiç dişi olmayan ve hareketli protezi kullanmak istemeyen kişiler

İmplant Nasıl Yapılır? İmplant Aşamaları Nelerdir?

İmplant uygulaması için kişinin yapay diş kökü tedavisine uygun bulunması gerekir. Hasta, tedavi yapacak diş hekimlerimiz tarafından değerlendirilir.  Bu amaçla genel vücut sağlığınızın cerrahi müdahaleler için uygun olması dışında klinik açıdan da detaylı değerlendirirsiniz. Hangi tarz protez yapılacağı, kaç adet yapay diş kökünün hangi bölgelere konulacağı tespit edilir. 

İmplant aşamaları sırasında kaç tane yapay diş kökünün hangi bölgeye ile hangi durumda yerleşeceğini panoramik denmekte olan, bütün üst ve alt çeneyi gösteren filmle kemik yapısını üç boyutlu olarak göstermekte olan volumetrik bilgisayarlı tomografi yardım eder. Gerekli tüm analizler yapıldıktan sonra lokal anestezi ile yani kanal tedavisi ya da diş çekimi sırasında uygulanmakta olan anestezi ile işlem yapılır. Bazen yapay diş kökü uygulaması sırasında genel anestezi ve sedasyon yöntemlerini kullanıyoruz. 

Yapay diş kökü yöntemini 4 şekilde uyguluyoruz. Dikişli ve dikişsiz yanı sıra tek aşamalı ve iki aşamalı olarak da yapay diş kökü tedavisi uygulamaktayız. Şayet kemik kalınlığı iyi ise lokal anestezi sonrası yalnızca yapay diş kökü yapılacak yer kadar dişeti kaldırırız. Yapay diş kökü için frez denmekte olan aletle yuva açılır, yapay diş kökü yerleştirilir ve iyileşme kapağı takılır. Yapay diş kökü tedavisinde dikişli cerrahi uygulama ise klasik yöntemlerdendir. En çok yapılmakta olan cerrahi müdahaledir. Lokal anestezi sonrasında bistüri ile diş eti kesilir. Diş eti açılarak yapay diş kökü yerleştirilir ve dikiş atılır. 

Tek aşamalı olan cerrahi uygulamada yapay diş kökü üzerine 2 aylık iyileşme süreci sonrası yeniden cerrahi uygulama yapılmaz. İki aşamalı cerrahi uygulamada ise iyileşme süresi sonrası yapay diş kökünün üstüne protez ölçü işlemi öncesi iyileşme başlığı takılır. Bu durum sizin için tekrar bir cerrahi müdahale anlamına gelir. Bütün bu cerrahi uygulamalarda yapay diş kökü yerleştirilirken kemik bozukluğu düzeltilir, kemik tozu gibi ileri cerrahi uygulamalar yapılır.

Dikişli cerrahi uygulamalarda kanama kontrolü önemlidir. Çünkü kanama kontrolü sağlanmaz ise post-operatif süreç denilmekte olan uygulama sonrası dönemde kanama şikâyetleri olabilir. Dikişli uygulamalarda yaklaşık bir hafta sonra dikişler alınır ve iyileşme beklenir.

İmplant Yapılmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Uyum ve kesinlik içeren yapay diş kökü uygulamasında tedavi aşaması öncesi dikkat edilmesi gerekli olan temel durumlar şu şekilde sıralanır:

  • Planlama; yapay diş kökü uygulaması kapsamında tedavi başlamadan önce dikkat edilmesi gerekli olan temel unsur planlamadır.
  • Kemik yapısının yanı sıra sindirim sistemi ve ağız hijyenine dikkate edilmelidir.
  • Patentli ürün ve materyal tercih edilmelidir.

Bu tedaviyi yapacak doktorun uzmanlığı da çok önemlidir. Bu açıdan Dentasel olarak alanında uzman diş hekimi ve sağlık çalışanları ile birlikte hizmetlerimizi sunuyoruz.
implant tedavisi

İmplant Tedavisi Acıtır mı?

Diş hekimlerimiz implant acıtır mı ve implant sonrası ağrı olur mu, soruları ile sıkça karşılaşır. İmplant sonrası ağrı yorumlarına bakıldığında çok olmadığı fark edilir. Çünkü cerrahi bir uygulama olan yapay diş kökü operasyonundan önce size lokal anestezi uygularız. Bu nedenle işlem esnasında kesinlikle ağrı ve acı hissetmezsiniz. Yapay diş kökü uygulaması yapılan hastalarımız aynı gün lokal anestezi etkisi kaybolduğunda hafif ağrı hissedebilir.

Operasyon sonrasında hissedilen hafif ağrılar normal sayılır. Diş hekimimizin tavsiye ettiği ağrı kesici ile bu durum geçirilir. Bazen sizlerin talepleri doğrultusunda diş hekimlerimiz genel anestezi altında bu işlemi yapar. Genel anestezi altında kişi uyurken cerrahi operasyon tamamlanır. Anestezi yapılan kişi yapay diş kökü tedavisi için önceden hazırlanmış olan ve hijyenik önlemlerin alındığı implantoloji kliniğimize alınır. Yapay diş kökü yerleştirilmeden önce diş eti daha iyi görme adına açılır.

Titanyum kaynaklı yapay diş kökü için gereken yuva açılır. Bu sırada biraz kanama olur. Bu kanama kontrol altında ve normaldir. Çene kemiğine uygulanmakta olan baskıyı azaltmak için delinerek açılan yuva küçükten başlanarak büyütülür. Bu alan anestezi altında olduğunda acı ya da ağrı hissedilmez. Açılan yuvaya yapay diş kökü yerleştirilir ve kapatma vidasıyla bitirilir. Anestezide dahil yarım saat içinde yapay diş kökü ameliyatı tamamlanır.

Robotik İmplant Nedir?

Yapay diş kökü uygulaması yapılırken çene kemiğine ulaşabilmek için dişeti kesilir. Kesilen yerden çene kemiklerine yapay diş kökü vidası takılır ve kesilmiş olan diş eti dikilir. Bu işlemden sonra hasta uzun bir iyileşme zamanına ihtiyaç duyar. Yapay diş kökü alanında yaşanmakta olan gelişmelerle bu zahmetli durum engellenir. Bu yenilikçi yöntem robotik yapay diş köküdür.

Robotik uygulamalar diş eti kesilmeden direk çene kemiklerine ulaşma sağlar. Robotik implant uygulamasında sinirlerin yerleri ve kemik kalınlığı dahil pek çok gerekli bilgi diş etini kesmeden öğrenilir. Bu uygulamanın avantajları oldukça fazladır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Robotik yapay diş kökü son teknoloji kullanmakta olan bir tedavi sunar.
  •  Robotik yapay diş kökü cerrahi uygulamalardan önce kişinin ağız yapısına ilişkin bilgiler öğrenilir. Böylece tedavi planlaması rahat ve konforlu yapılır.
  • Robotik yapay diş kökü diğer yapay diş kökü uygulamalarına göre daha acısız olur.
  • Robotik yapay diş kökü diğer yapay diş kökü tedavilerinden daha da kısa sürede olur.
  • Robotik yapay diş kökü uygulama sonrası iyileşme daha hızlı olur.
  • Robotik yapay diş kökü diğer yapay diş kökü uygulamalarından daha güvenlidir.
  • Robotik yapay diş kökü uygulaması sonrasında ve uygulama sırasında ortaya çıkan problemlere daha kolay müdahale edilmekte ve problemler daha çabuk çözülmektedir.
  • Robotik yapay diş kökü uygulaması sırasında yapay diş kökü tedavisinde olan kanama olmaz.
  • Robotik yapay diş kökü bütün bu sayılan faydalarının yanında olası doktor hatalarını engeller, yapay diş köklerinin yanlış uygulanması önüne geçilir.
  • Robotik yapay diş kökü yapay diş kökü tedavilerinde tamamıyla risksizdir.
  • Robotik yapay diş kökü estetik ve doğal gözükür.

2022 İmplant Fiyatları

İmplant diş fiyatları, yapay diş kökü uygulamasının yapıldığı klinik ve diş hekimiyle doğru orantılı olarak değişir. Yerli implant fiyatları ithal olan yapay diş kökü fiyatlarına göre daha uygundur. İmplant fiyatları 2022 için bizi her zaman arayabilirsiniz. Diş implant fiyatları, kliniğimizde her bütçeye hitap eder, uygun ödeme koşulları ile sizlerin hizmetinizdeyiz. İletişim formumuzu doldurarak detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Bu sayfa içeriği yalnızca bilgilendirme amacı taşır. İçerikte tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Hızlı İletişim Formu


Sağlık durumunuzla ilgili doktorlarımıza ve uzmanlarımıza danışmak ve randevu almak için aşağıdaki formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

İmplant Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Uzun zamandır yaşamımızda olan yapay diş kökü uygulaması zamanımızda en çok uygulanan cerrahi operasyonların başında gelir. Yapay diş kökü ile tamamen dişsiz hastalarımız dahi sağlıklı dişlere sahip olur. Yapay diş kökü tedavisinin bu denli popüler olmasının altında oldukça yüksek olan başarı oranı bulunur. Yapılan araştırmalar yapay diş kökü genel başarı oranının  %95 -98 civarında olduğunu göstermiştir.

Yapay diş kökü tedavisinin olumlu sonuç vermesi için hasta, doktor ve tedavi sürecinin doğru planlanması ve tedavi sonrası sürecin olumlu geçmesi gerekir.

All On Four ve All On Six yapay diş kökü tekniği; üst ve alt çene kemiğinin ayrıntılı bir şekilde görüntülenmesi sonrası 4 ya da 6 tane yapay diş kökünün yerleştirilmesi yie yapılmakta olan sabit protez tedavisidir. All On Four ve All On Six yapay diş kökü tekniği ile hiç dişi olmayan hastalarımız bir günde sağlıklı bir ağza sahip olurlar.

Yapay diş kökü tedavisinde vidasız implant kullanılmaz, yapay diş kökleri vidalıdır ve vida çene kemiğine yerleştirilir. Yapay diş kökünün kemiğe kaynaması 4 hafta kadar sonra başlar. 8-12 hafta içinde kemik olgunlaşır ve iyileşme devam eder. Bu iyileşme tamamlanınca diş takılır.

Yapay diş kökünün kemikle kaynaşarak iyileşmesi kırık olaylarında olduğu gibidir. Genel olarak 4 haftada iyileşme başlar. Tüm süreç ortalama olarak 8 ila 12 hafta arasında sürer. Bu süre sonunda iyileşme tamamlanır ve üstüne diş takılır duruma gelir.

İmplant tedavisinin süresine bakıldığında uygulama iki aşamadan oluşur ve toplamda uygulama süresi 6 aya kadar uzayabilir. Uygulamanın ilk aşaması ortalama 10 ila 15 dakika sürer. Her yapay diş kökü 4 dakika gibi bir zaman içinde yerleşir. Önce yapay diş kökü yerleştirilir ve sonra ortalama 3 ay ila 6 ay arasında yapay diş kökünün çene kemiklerine kaynaması beklenir. Daha sonra protez dişler yerleştirilir ve tedavi biter.

YUKARI