Diş Beyazlatma Yöntemleri & Fiyatları

TÜM DİŞ SORUNLARINIZI
HEMEN ÇÖZELİM!

Hastalarımızın ihtiyaçlarını dinliyor en uygun steril ortamda birinci sınıf malzemelerle tedavilerini yapıyoruz.

Diş Hekimi Köksal Seller

Beyaz dişler, günlük yaşamın her alanında hem hijyen hem özgüven hem de estetik görüntü açısından son derece önemli bir yere sahiptir.

Fakat birtakım fizyolojik unsurlar, dişlerin beyazlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Tüm bunların yanı sıra; antibiyotik, sigara, kahve ya da çay tüketimi gibi bazı iç ve dış sebeplerden ötürü dahi beyaz dişler üzerinde renklenmeler meydana gelebilir. 

Dişlerde ortaya çıkan bu renklenmeler hem ofis hem de ev ortamında gerçekleştirilen birtakım farklı diş beyazlatma teknikleri ile beyazlatılabilir. Gerekli dikkatin ve özenin gösterilmesi sonucunda sağlanan bu diş beyazlığı ise uzun soluklu olabilir. Dişlerin beyazlatılması konusunda mutlaka bir uzmana danışılıp kişiye özel tedavi tekniklerinin uygulanması tavsiye edilir. Dentasel ekibi olarak kanal tedavisi, diş beyazlatma ve diğer tüm ağız – diş sağlığı konularda hastalarımıza benzersiz hizmet sunmak için çalışıyoruz. Bu sayede hastalarımız, hayal ettikleri parlak ve beyaz gülüşlere kısa zamanda kavuşuyorlar.

Diş Beyazlatma Nedir? 

Sağlıklı ve beyaz renk tonuna sahip olan dişler, insanlar arasında her zaman estetik açıdan son derece büyük önem arz eden bir faktördür. Daha beyaz görünen dişlere sahip olmak adına uygulanan birtakım dişleri beyazlatma teknikleri, son yıllarda diş hekimlerimiz tarafından sıklıkla tercih edilen tedavi yöntemleridir. Diş beyazlatma; dişlerin yüzeyinde yer alan gözenekli mine yapısında ortaya çıkan renkli, organik ya da inorganik maddelerin özel üretilen beyazlatma jelleri aracılığıyla giderilmesi işlemine denir. Aynı zamanda kısa süre içerisinde etki eder. 

Hangi Durumlarda Diş Beyazlatma Yapılmalıdır? 

Dişlerin görüntüsü, kişisel bakımına fazlasıyla özen gösteren kişiler için son derece önemli bir konudur. Dişlerde meydana gelen hem şekil hem de renk bozuklukları, insanlarda psikolojik rahatsızlıklara bile sebep olabilir. Bitkisel teknikler ile ev ortamında da uygulanabilen doğal özellikli beyazlatma yöntemleri vardır. Tüm bunların yanı sıra diş hekimliğinde hem estetik hem de restoratif maddelerin gelişmesi ile beraber pek çok renk, konum ve şekil bozuklukları kolay şekilde çözümlenebilir. 

Evde pratik biçimde yapılan karbonatla dişleri beyazlatma gibi bazı uygulamaların haricinde beyazlatıcı özellikteki diş macunları ve diş beyazlatma kalemleri gibi ürünlerin kullanımı da son zamanlarda fazlasıyla yaygındır. Aynı zamanda diş hekimlerimiz tarafından uygulanan birtakım medikal beyazlatma yöntemleri de vardır. Bu yöntemler arasında yer alan bleaching yani renklenmiş dişlerin beyazlatılması tekniği, diğer restoratif yöntemlere oranla çok daha kolay, ekonomik, kolay ve zahmetsiz bir uygulamadır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir? 

Dişleri beyazlatma, uzun bir süredir hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen yöntemler arasında yer alır. Sunduğu avantajlar ve parlak görünümden dolayı dişlerin beyazlatılması, günümüzde son derece önemli bir yere sahiptir. Dişleri beyazlatmak için uygulanabilen birtakım yöntemler vardır. Bu yöntemler arasında; ev tipi, ofis tipi, diş macunu ve doğal teknikler sayılabilir. Bu metotların her birinin sunduğu avantajlar ve dezavantajlar farklıdır. Hastalar, kendi durumlarına göre metotlar arasında seçim yapabilirler. Ancak her zaman uzman hekimlerimiz ile beyazlatma işlemlerinin yapılması daha doğru olur. 

  • Diş Polikliniğinde Yapılan Diş Beyazlatma 

Ofis tipi yani diş polikliniğinde yapılan beyazlatmalar diş hekimlerimiz tarafından steril şekilde ve klinik ortamında uygulanan bir beyazlatma yöntemidir. Bu tip beyazlatma yönteminde yoğun oranlı bir jel kullanırız. Bu jel, diş beyazlatma jeli olarak da isimlendirilir. Ofis tipi beyazlatma yöntemlerini genel olarak tek seansta yaparız. Bu tek seansta iki ya da üç setlik işlemler aracılığıyla dişlerim rengi birkaç tona kadar açılabilir. Bu teknikle başarılı ve istenilen sonuçlar elde edilir. Ancak beyazlatma yöntemi uygulamadan önce mutlaka diş taşlarının temizlenmesi gerekir. Aynı zamanda dişlerin kaydını da yapıp kaç tona kadar açılacağını görmek mümkün olur.

Dişleri beyazlatma yöntemlerini uygulamadan önce hastalarımızın ağzına ayıraç koyarız. Diş etlerine de aynı zamanda koruyucu yaparız. Bu aşamanın sonrasında ise jelleri uygularız. Bu işlemi iki ya da üç sette bir tekrarlarız. Dişlerin üstünü işlemin ardından temizleriz. Sonrasında aradaki farkı gözlemleriz. Beyazlatma işleminin etkisini tam olarak görmek için ise 24 saat beklemek daha doğrudur. Uygulama ise ortalama 1 saat sürebilir.

  • Ev Tipi Diş Beyazlatma 

Ev tipi beyazlatma yöntemleri de yine jeller ile yapılır. Evde uygulanıp sararma ve lekelerin başarılı bir şekilde açılması işlemine denir. Ancak bu işleme hastaların muayene oldukları hekimlerimizin karar vermeleri gerekir. Karar verildikten sonra ise ilk olarak ölçü alınır. Daha sonrasında ölçü alındıktan sonra uygun şekilde plak hazırlarız. Plak hazırlandıktan sonra da jeller hastalara teslim edilir. Hekimlerimizin uygun gördükleri doğrultuda beyazlatma işlemleri yapılabilir. 2 ile 3 saat ya da 7 ile 8 saate kadar işlemin süresi değişiklik gösterebilir. Bu süre, tamamen hastalarımızın dişlerinin hassasiyetine bağlı olarak şekil alır. 3 hafta boyunca devamlı şekilde yapılması ile son derece başarılı sonuçlar alınabilir.

  • Diş Macunu ile Diş Beyazlatma 

Diş hekimlerimizi ziyaret etmek, zaman içinde ortaya çıkan plakların ve lekelerin uzaklaştırılması açısından son derece büyük önem arz eder. Fakat diş beyazlatma evde de yapılabilecek yöntemler ile mümkündür. Beyazlatıcı özelliğe sahip olan diş macunları günlük şekilde kullanıldığı zaman bu sürece büyük oranda katkıda bulunur. Beyazlatıcı özellikteki diş macunlarının içerisinde yer verilen maddeler, dişlerin üzerindeki lekeleri çıkarmak için hafifçe ovalama işlemi yapar. Bundan dolayı diş temizliği ve beyazlatma seansları arasında bu tekniği tercih etmek de gayet iyi bir fikirdir. Dişlerini evde beyazlatmak isteyen hastalar, bunu hidrojen peroksitli yapıya sahip olan diş macunları ile kolayca yapabilirler.

  • Doğal Yöntemler ile Diş Beyazlatma 

En fazla bilinen ve uygulanan doğal diş beyazlatma yöntemi, karbonat ile limon karışımını dişlere uygulamak şeklindedir. Karbonatın içine limonu sıkıp güzelce karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürüp dişlerin fırçalanması gerekir. Daha sonrasında ise ağız çalkalanıp karışım temizlenir. Limonun yerine istenirse elma sirkesi de kullanılabilir. Bu işlem düzenli olarak yapıldığı zaman dişlerin parlak görüntüsünü geri kazanmaya başladığı görülür. Ancak aşırı oranda ve kontrolsüz şekilde kullanım, dişlere fazlasıyla zararlıdır. Limonun içinde asit vardır. Bu asit etkisi ise karbonat ile birleştiği zaman dişlerde yaygın şekilde çizikler meydana gelebilir. Bu durum özellikle uzun vadede daha çok renklenme ile hastaların karşısına çıkabilir.

Uluslararası alanda yapılan araştırmalar, hidrojen peroksit ile dişlerin beyazlatılması işlemini tavsiye eder. Yüzde 3’lük bir oranda hidrojen peroksit maddesi uygulanıp gözle görülür sonuçlar elde edilebilir. İki tatlı kaşığı kadar hidrojen peroksit ve üç tatlı kaşığı karbonatı karıştırdıktan sonra elde edilen karışımın içine bir miktar tuz katılır. Ardından harç kıvamı alınana kadar karıştırıp dişler normal bir şekilde fırçalanır. Ortalama 2 ile 3 dakika kadar dişlerde bekletip ağız çalkalanıp temizlenir. 

Beyazlatma kalemi ve diş beyazlatma bandı da son zamanlarda yoğun olarak kullanılır. Ancak bu da son derece riskli bir malzemedir. Farklı markalar ve içerikler ile üretilen bu malzemeler, dişlerde geri dönüşü mümkün olmayan sorunlar meydana getirebilir. Bazı ürünlerin çalışma mekanizması ise diş üzerinde illüzyon oluşturmak şeklindedir. Buna bağlı olarak da diş daha beyaz görülür. Ancak dişler üzerinde aşındırıcı etkileri de vardır.

Bu nedenle hekimlerimiz ile irtibat halinde karar vermek, aynı zamanda da sağlık bakanlığı tarafından onaylı olan ürünleri tercih etmek önemlidir. Beyazlatma kaleminin ve bandının kolay kullanımının yanı sıra kolay temini ile kısa sürede sonuç vermesi de yaygınlık oranını artırır. Ancak bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Kalemin ve bandın içinde yer alan materyalin diş etlerine temas etmemesi gerekir. Ayrıca dişler kuruyken uygulanmalıdır. Bununla beraber 18 yaş altı kişilerde ve hamilelikte kullanmamalıdır.

Diş Beyazlatma Yöntemi Ağrılı mıdır? 

Dişleri beyazlatma işlemi esnasında ve işlemi takip eden 24 saat boyunca biraz hassasiyet hissi oluşabilir. Ancak bu, tabii ki geçici bir durumdur. Bu durumu en konforlu ve sorunsuz şekilde geçirmek için ise hekimlerimiz tarafından tavsiye edilen şeylere uymak gerekir.

Diş Beyazlatmanın Avantajları Nelerdir? 

Dişleri beyazlatma yöntemleri ile birtakım nedenlerden dolayı renk değişikliği meydana gelen sarı dişlerin parlatılması sağlanır. Bu sayede de daha estetik bir gülüş ortaya çıkarır. Durum böyle olunca da hastaların kişisel görünümleri daha iyi bir düzeye gelir. Aynı zamanda özgüvenleri de artar. Toplumdaki statüleri hatta ruhsal psikolojiyi dahi ciddi oranda etkileyebilen bu durum, aslında sanıldığından çok daha önemli bir noktadır.

Diş Beyazlatmanın Dezavantajları Var mıdır? 

Diş beyazlatma zararlı mı diye merak eden kişi sayısı oldukça fazladır. Aslında dişleri beyazlatma işleminin hiçbir zararı yoktur. Bu konuda yapılmış olan araştırmaların sonucunda, beyazlatma yönteminin dişlere zararı olmadığını ortaya çıkarır. Dişleri beyazlatma uygulamaları, doğru zamanda ve konsantrasyonda yapıldığında hiçbir şekilde dişlerin sert dokusuna herhangi bir zararı olmaz. Uygulamayı yaptıracak olan hastalar eğer genç ise, düşük konsantrasyonda %10'luk oranda malzemeler kullanılır. Eğer daha ileri yaşta bir hastaya uygulanacak ise ve dişleri daha koyu sarı renkli ise %16'lık ya da %22'lik konsantrasyonda kullanılır. 

Genç olan hastalar, yüksek konsantrasyon oranına sahip ürünler kullanılmaz. İşlem süresince diş hassasiyeti oluşabilir. Hatta bu konu ile ilgili, akıllarda pek çok soru oluşur. Beyazlatma işlemi sırasında da meydana gelen bu hassasiyet hissi, hasta genç olduğu zaman yüksek orandaki konsantrasyondaki uygulama sonucunda dişte hassasiyet oluşabilir. Eğer hastada diş aşınma durumu söz konusu ise yine aynı şekilde hassasiyet hissi oluşabilir. Bu durumlar, hekimlerimiz tarafından incelenir. Aşınmanın olduğu zaman da ilk önce kapatılıp beyazlatma işlemi daha sonrasında yapılır.

Yapılan tüm tıbbi uygulamalarda olduğu gibi, dişlerin beyazlatılması uygulamalarının da birtakım yan etkileri vardır. İlk ve en sık görülebilen yan etki şüphesiz hassasiyet hissidir. Uygulama sırasında kullanılan malzemeler, komşu dokulara sızabilir. Bu durumda ya da gerekli sürenin daha üzerinde uygulandığı zamanlarda, bunun haricinde dişlerin direnç seviyesinin düşük olduğu durumlarda, beyazlatma işleminin ardından hassasiyet hissi görülebilir. Bu hassasiyet sıcak ile soğuk, tatlı ya da ekşi besinler tüketildiği zaman, sızlama şeklinde olabilir. Bu rahatsızlıkların önüne geçmek adına hekimlerimiz genel olarak beyazlatma işleminin sonrasında diş koruyucu jeller uygular. Bunun nedeni de dişteki uygulamanın sonrasında herhangi bir sızlama ya da hassasiyet oluşumunu engellemektir. Bunların yanı sıra vaka seçimin yanlış olması durumlarda ya da beyazlatma işleminin yanlış uygulandığı zamanlarda, dişte kalıcı şekildeki problemlere yol açabilecek bazı noktalar söz konusu olabilir.

Diş Beyazlatma Kalıcı mıdır? 

Dişleri beyazlatma yöntemleri ile elde edilen sonucun kalıcılık süresi, hastanın diş yapısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Kalıcı diş beyazlatma işlemi olduğunu söylemek pek doğru olmaz. Beyazlatma işleminin ardından bu beyazlık ortalama olarak kullanıma bağlı olarak 6 ay ile 2 yıl arasında sabit kalır. Ancak bu süre, hastanın kendisine de direkt olarak bağlıdır. Beyazlatma işlemi sırasında ve sonrasında mutlaka en az iki hafta boyunca dişleri boyayan zararlı maddelerden uzak durulması gerekir.

Çay, kahve ya da sigara kullanımının fazla olduğu hastalarda, elde edilen beyazlığın ömrü daha kısa olur. Bu maddeleri tüketmeyen hastalarda ise beyazlığın ömrü çok daha uzun olur. Dişlerin tekrardan eski renklerine dönmesini engellemek adına 6 ayda bir düzenli şekilde kontrol edilmesi gerekir. İhtiyaç duyulması durumunda beyazlatma işlemi 6 ayda ya da yılda bir defa tekrarlanabilir. Bu sayede beyazlığın daha uzun süreli olması sağlanır. Aynı zamanda ikinci beyazlatmanın süresinin kısaltıp ekonomik bakımdan da avantaj sunar. 

Eğer dişlerin rengi konusunda sorun yaşanıyorsa dişleri beyazlatma tedavisini uygulatmak amacıyla diş hekimlerimize başvuru yapılabilir. Hekimlerimiz tarafından yapılan muayeneler sonucunda dişleri beyazlatma için uygun görülmesi durumunda işlem en kısa süre içinde yaptırılabilir.

Diş Beyazlatma Her Yaş Grubu İçin Yapılabilir mi? 

Dişler için beyazlatma teknikleri 16 yaşından küçük olan hastalara uygulanmaz. Bu yaş grubunda yer alan hastalarda pulpa odası ile diş sinirleri en geniş boyutlarda bulunur. Bu nedenle beyazlatma yöntemi uygulandığı zaman pulpa irrite olur. Bunun sonucunda ise aşırı hassasiyet oluşumu ortaya çıkar. Tüm bunlardan dolayı da kanal tedavisine kadar ulaşan sonuçlar meydana gelebilir.

Dişleri beyazlatma yöntemleri; hamile olan kadınlara, aşırı oranda hassas yapılı dişlere, diş rahatsızlıklarına bağlı olarak çekilmiş diş etlerine sahip hastalara ve beyazlatıcı ajan peroksite maddelere alerjisi bulunan hastalara uygulanmamalıdır. 

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Dişleri beyazlatma işlemi gördükten sonra bazı noktalara dikkat edilmesi önerilir. Bu noktalardan kısaca bahsetmek gerekirse;

  • Hastalarda işlem sonrası az ya da çok oranda hassasiyet görülebilir. Bu hassasiyetler geçici durumlardır. Ortalama 1 ile 3 gün arasında kaybolur. İlk gün ağrı olursa ilaç kullanılabilinir.
  • İlk birkaç gün boyunca aşırı oranda soğuk ya da sıcak tüketimden kaçınılmalıdır.
  • Sigara, çay, çikolata, kahve, vişne, kırmızı şarap, karamel ya da salça gibi renk verici ve koyu renkleri barındıran ürünler işlem sonrasında en az 3 ile 4 gün boyunca kullanılmamalıdır.
  • Beyazlatıcı etkiye sahip diş macunu kullanımı beyazlatma etkisini uzatır. İçeriğinde aşındırıcı maddelerin bulunduğu diş macunları veya diş tozları kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Aşındırıcılı etkili ürünler belirli bir sürenin sonrasında hem renkleşme hem de hassasiyet gibi sorunlara sebep olur.
  • Günde en az 2 defa diş fırçalanmalıdır. Aynı zamanda 6 aylık periyotlarda düzenli şekilde kontrol yaptıran, sigara kullanmayan ve aşırı oranda çay ya da kahve tüketmeyen hastalarda beyazlatmanın etkisi daha uzun sürer. 
  • Bu kurallara tam anlamıyla uymayan hastalarda bazı geri dönüşler olabilir. Bu geri dönüşler sonucunda hekimlerimiz yeniden beyazlatma işlemini yapabilirler. 

Diş Beyazlatma Fiyatları 

Diş beyazlatma ne kadar diye merak eden çok sayıda kişi vardır. Çünkü dış görünüşü tamamlayan dişlerin beyazlığı çok önemlidir. Diş beyazlatma ücreti, hastalara uygulanacak yönteme göre şekil alır. Bu nedenle de diş beyazlatma fiyatları için net bir rakam vermek doğru olmaz. İmplant tedavisi ve diğer yöntemlerde de olduğu gibi diş beyazlatma fiyat aralıklarında birtakım farklılıklar görülebilir. İletişim formumuzu doldurarak detaylı şekilde bilgi almak mümkündür. Formumuzu doldurarak taleplerinizi ileterek uzmanlarımızın size geri dönüş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Bu sayfa içeriği yalnızca bilgilendirme amacı taşır. İçerikte tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Hızlı İletişim Formu


Sağlık durumunuzla ilgili doktorlarımıza ve uzmanlarımıza danışmak ve randevu almak için aşağıdaki formu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

YUKARI